Reklamı Kapat

Tatar Böreği Erzurum Yöresel Böreği

Tarif Puanı
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
Tarifi Oyla!
Loading...

Tatar Böreği   Erzurum  Yöresel  Böreği
10 Ekim 2024 118 defa okundu 0 yorum

MeÅŸhur Erzurum Tatar BöreÄŸi Tarifi   isimi  nerden alıyor  biraz  o Konu  Hakkında   Bilgi vermek istiyorum    Tatar  BöreÄŸi    aslında  Osmanlı mutfağında isimi’ni  ve   Türk mutfağında yer alır. Türkiye’de ise  Yörel  Yemekler  Tarifi  Olarak  Türkiye ‘de Erzurum ve Gaziantep ve EskiÅŸehir Türk  Mutfağında  Yer almıştır.

 

  • KiÅŸi Sayısı:
    8 kiÅŸilik
  • Hazırlama Süresi:
    30 dakika
  • PiÅŸirme Süresi:
    20 dakika

Malzemeler

Hamuru  için

  • 1 yumurta
  • 2 su bardak  ılık su
  • 5 su bardak  un
  • Tuz

Kıymalı harcı için ;

  • 500 gram dana kıyma
  • 3  yemek kaşığı zeytinyağı
  •  ince kıyılmış maydanoz
  • Karabiber  ve  Tuz

Yoğurtlu sosu için  ve  Üzerinin sosu için  Hazırlık

  • 1,5  kase yoÄŸurt
  • 4  diÅŸ rendelenmiÅŸ sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyaÄŸ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı

  1. Hamuru için geniş bir kabın içinde 1 yumurta, 5  un bardak  ve 2  bardak  su ve tuzu karıştırıyoruz.
  2. Rulo yaparak dört parçaya bölüp o şekilde  ve  ince şekilde  oklava yardımı ile  açıyoruz
  3. Kıymalı harcı için kıymayı zeytin yağla kavuruyoruz. ince  kıyılmış maydanoz   karabiber  tuz ekliyoruz
  4. Yoğurtlu sosu için yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede karıştırıyoruz  güzel  şekilde Karıştırıyoruz
  5.  bir tencerenin içinde su kaynatıp   bir miktar tuz atıyoruz.
  6. hamurları içine atarak çok fazla eritmeden makarna yapar  gibi  süzgeçten süzdürüyoruz
  7. Güzel  Geniş Servis tabağına alarak üzerine kavurduğumuz kıymalı ayarladığımız yerleştiriyoruz. Onun üzerine de Pul biberi  tereyağıyla kızartarak gezdiriyoruz

İsim ve mail adresinizi yazın. E-Posta adresiniz gizli kalacaktır.