Izgara tavuk ve et dosyası için basit ama çok lezzetli bir tarifim var. Bu tarifle tavuk ve etin içi yumuşak, ise hafif çıtır olacak şekilde pişirebilirsiniz.
Izgara Tavuk Nasıl Yapılır,
Izgara Tavuk veya Et Hazırlamak
Izgara Tavuk veya Nasıl yapılır,
Tavuk Izgara,
- Kişi Sayısı:
4 kişilik - Hazırlama Süresi:
20 dakika - Pişirme Süresi:
20 dakika
Malzemeler
-
500 gr tavuk göğsü veya bonfile (ya da biftek)
-
2-3 yemek yağı yağı
-
1 yemek kaşığı yoğurt
-
1 yemek kaşığı soya sosu (ı
-
1 diş sarımsak (e
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay bardağı kekik
-
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-
1 çay kaşığı tatlı toz biber(isteğe bağlı)
-
Taze biberiye veya kekik
Yapılışı
- Marinasyon : Bir kapta zeytinyağı, yoğurt, soya sosu, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı biberleri karıştırın. Tavuk ya da et malzemelerini bu sosun içerisine yerleştirip iyice harmanlayın. Etin sosu iyice emmesi için en az 1 saat dinlendirilir (mümkünse 3-4 saat bekletmek daha iyi sonuç verir).
- Izgara Yapmak :
- Izgara
- Tavuk
- Dinlendirme : Izgara
- Servis : Izgara
Afiyet olsun!
Facebook Yorumları
Blog Yorumları