Reklamı Kapat

Izgara Tavuk veya Et Hazırlamak

Tarif Puanı
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
1 oy verildi.
5,00 puan
Loading...

Izgara Tavuk veya Et  Hazırlamak
26 Ekim 2024 117 defa okundu 0 yorum

Izgara tavuk ve et dosyası için basit ama çok lezzetli bir tarifim var. Bu tarifle tavuk ve etin içi yumuşak, ise hafif çıtır olacak şekilde pişirebilirsiniz.

 

 

Izgara Tavuk Nasıl Yapılır,

Izgara Tavuk veya Et Hazırlamak

Izgara Tavuk veya Nasıl  yapılır,

Tavuk  Izgara,

 

 

  • Kişi Sayısı:
    4 kişilik
  • Hazırlama Süresi:
    20 dakika
  • Pişirme Süresi:
    20 dakika

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü veya bonfile (ya da biftek)
  • 2-3 yemek yağı yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş sarımsak (e
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber(isteğe bağlı)
  • Taze biberiye veya kekik

Yapılışı

  1. Marinasyon : Bir kapta zeytinyağı, yoğurt, soya sosu, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı biberleri karıştırın. Tavuk ya da et malzemelerini bu sosun içerisine yerleştirip iyice harmanlayın. Etin sosu iyice emmesi için en az 1 saat dinlendirilir (mümkünse 3-4 saat bekletmek daha iyi sonuç verir).
  2. Izgara Yapmak :
    • Izgara
    • Tavuk
  3. Dinlendirme : Izgara
  4. Servis : Izgara

Afiyet olsun!

İsim ve mail adresinizi yazın. E-Posta adresiniz gizli kalacaktır.