Karadeniz in vaz geçilmez güzel bir Yöreseline ait güzel Bir yemek.
- Kişi Sayısı:
4 kişilik - Hazırlama Süresi:
20 dakika - Pişirme Süresi:
25 dakika
Malzemeler
√ 2 Adet Soğan
1 Kara lahana
2 Diş sarımsak
Domates Salçası
Tuz ve Baharat çeşitleri
Sıvı Yağ ve Tere Yağ
Kaşar Peynir
Yapılışı
İlk önce Sıvı Yağ ve bir kaşık tere yağ ince şekilde doğranmış soğan ekleniyoruz ve soğanı güzelce kavurup büyük kaşık domates salçası ekliyoruz ve yanına da 2 diş sarımsak ekliyoruz .
Kara lahana ekliyoruz ve yarım kaşık tuz ile baharat çeşitlerini ekliyoruz kısık ateş de kavuruyoruz ve üstünü de ince kesilmiş kaşar peyniri ekliyoruz kapağını kapatıyoruz kısık ateş de 5 dk sonra ay gazı kapatıyoruz. Afiyet olsun…
Facebook Yorumları
Blog Yorumları