Reklamı Kapat

Kara Lahana kavurması

Tarif Puanı
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
1 oy verildi.
5,00 puan
Loading...

Kara Lahana kavurması
17 Mart 2024 244 defa okundu 0 yorum

Karadeniz in  vaz geçilmez  güzel bir  Yöreseline ait  güzel Bir yemek.

  • Kişi Sayısı:
    4 kişilik
  • Hazırlama Süresi:
    20 dakika
  • Pişirme Süresi:
    25 dakika

Malzemeler

√ 2 Adet Soğan

1 Kara lahana

2 Diş sarımsak

Domates Salçası

Tuz  ve Baharat çeşitleri

Sıvı Yağ ve Tere Yağ

Kaşar  Peynir

 

 

 

Yapılışı

İlk  önce  Sıvı Yağ  ve   bir kaşık tere yağ  ince şekilde   doğranmış  soğan  ekleniyoruz  ve soğanı güzelce  kavurup büyük  kaşık domates salçası ekliyoruz ve  yanına  da  2  diş sarımsak ekliyoruz .

Kara lahana  ekliyoruz   ve  yarım kaşık  tuz ile  baharat çeşitlerini ekliyoruz   kısık  ateş  de  kavuruyoruz ve üstünü de  ince  kesilmiş  kaşar  peyniri ekliyoruz  kapağını kapatıyoruz  kısık  ateş de  5 dk  sonra  ay gazı kapatıyoruz.    Afiyet olsun…

İsim ve mail adresinizi yazın. E-Posta adresiniz gizli kalacaktır.