Trabzon’un bu lezzetlerini Kuymak (Mıhlama) Yapılışını sizler paylaşmak istiyorum her Yörenin Halk arasında Kuymak (Mıhlama) Olarak değişiyor Bu gün ki Konumuz ise Kuymak (Mıhlama) Sabah Kahvaltısının vazgeçilmez Yemeği
Trabzon mutfağı, Karadeniz’in eşsiz doğasından ve deniz kültüründen beslenen zengin bir mutfaktır. İşte Trabzon’un meşhur yöresel yemek tarifleri:
Trabzon’un bu lezzetlerini denemek isterseniz tarifleri uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Yöresel Yemek Tarifleri olarak Anadolu mutfağından harika bir Kapama Pilav başka bir konuda görüşmek dileğiyle Sevgiler saygılar , Yöresel yemekler, Karadenizin mutfağından , Yoreselyemektarifi.com.tr
Trabzon’un bu lezzetlerini Kuymak (Mıhlama) nasıl Yapılır, Kuymak (Mıhlama) nasıl Yapılır,Kuymak nasıl Yapılır,Kuymak (Mıhlama) nasıl tarifi,Kuymak (Mıhlama) Nasıl Yapılır,Yöresel Yemek Tarifleri
- Kişi Sayısı:
4 kişilik - Hazırlama Süresi:
30 dakika - Pişirme Süresi:
30 dakika
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı su (veya süt)
- 1 su bardağı Trabzon peyniri (kolot peyniri)
Yapılışı
- Tereyağını tavada eritin.
- Mısır ununu ekleyerek kavurun, hafif kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Suyu (veya sütü) ekleyerek sürekli karıştırın.
- Peynirleri ekleyin ve peynirler eriyene kadar pişirin.
- Sıcak servis edin, ekmekle afiyetle yiyin.
Facebook Yorumları
Blog Yorumları