Reklamı Kapat

Kuymak (Mıhlama) Nasıl Yapılır

Tarif Puanı
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
Tarifi Oyla!
Loading...

Kuymak (Mıhlama)  Nasıl  Yapılır
9 Şubat 2025 247 defa okundu 0 yorum

Trabzon’un bu lezzetlerini  Kuymak (Mıhlama)  Yapılışını  sizler  paylaşmak istiyorum     her Yörenin Halk  arasında  Kuymak (Mıhlama) Olarak değişiyor  Bu gün ki  Konumuz ise  Kuymak (Mıhlama)  Sabah Kahvaltısının  vazgeçilmez  Yemeği

Trabzon mutfağı, Karadeniz’in eşsiz doğasından ve deniz kültüründen beslenen zengin bir mutfaktır. İşte Trabzon’un meşhur yöresel yemek tarifleri:

 

 

Trabzon’un bu lezzetlerini denemek isterseniz tarifleri uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Yöresel  Yemek  Tarifleri   olarak  Anadolu mutfağından harika bir Kapama Pilav   başka bir konuda görüşmek dileğiyle Sevgiler saygılar , Yöresel  yemeklerKaradenizin   mutfağından , Yoreselyemektarifi.com.tr

Trabzon’un bu lezzetlerini  Kuymak (Mıhlama) nasıl Yapılır, Kuymak (Mıhlama) nasıl Yapılır,Kuymak nasıl Yapılır,Kuymak (Mıhlama) nasıl tarifi,Kuymak (Mıhlama) Nasıl Yapılır,Yöresel Yemek Tarifleri

 

  • Kişi Sayısı:
    4 kişilik
  • Hazırlama Süresi:
    30 dakika
  • Pişirme Süresi:
    30 dakika

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı su (veya süt)
  • 1 su bardağı Trabzon peyniri (kolot peyniri)

Yapılışı

  • Tereyağını tavada eritin.
  • Mısır ununu ekleyerek kavurun, hafif kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Suyu (veya sütü) ekleyerek sürekli karıştırın.
  • Peynirleri ekleyin ve peynirler eriyene kadar pişirin.
  • Sıcak servis edin, ekmekle afiyetle yiyin.

İsim ve mail adresinizi yazın. E-Posta adresiniz gizli kalacaktır.