Reklamı Kapat

Madımak Yemeği -Sivas’ın Yöresel Yemeği

Tarif Puanı
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
Tarifi Oyla!
Loading...

Madımak Yemeği -Sivas’ın Yöresel  Yemeği
11 Ekim 2024 146 defa okundu 0 yorum

  Merhaba   Arkadaşlar   Bu gün ki  konumuz ise  Sivas İlimizin  Güzel  Yöresel Yemeğimiz  Madımak yemeğini  sizler  Paylaşmak istiyorum  Ve   Türkiye ‘mizin  ve Osmanlı   Mutfağımızdan  Yöresel  Yemeklerimizi  sizler  Paylaşmak istedim

Yöresel Yemek platformu- Madımak Yemeği Nasıl Yapılır,Madımak Yemeği Nasıl Hazırlanır, Başlıklı konumun sonuna geldik başka bir konuda görüşmek dileğiyle Sevgiler saygılar Yemek Tarifleri,Yöresel Yemek Tarifleri,Osmanlı Mutfağı – yoreselyemektarifi.com.tr

  • Kişi Sayısı:
    6 kişilik
  • Hazırlama Süresi:
    20 dakika
  • Pişirme Süresi:
    30 dakika

Malzemeler

Madımak Yemeğinde  Malzemeleri

US English.

Yemek kaşığı 5-6 sıvı yağ
1  kg madımak
Kuru soğan 4 adet
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
diş sarımsak 3 adet
1 çay kaşığı pul biber ve Yarım çay kaşığı karabiber
50 yada 60 yakın olurda gram pastırma
7su bardağı

Yapılışı

ilk önce  tencereye   sıvı  Yağımızı katıyoruz doğradığımız soğanları  ekliyoruz  hazırladığımız madımakları  ince  şekilde  kesiyoruz tencereye   ekliyoruz

   1 yemek kaşığı domates salçasını ekliyoruz bir  tatlı kaşığı tuz ve

pul biber ve Yarım çay kaşığı karabiber ekliyoruz  ve ince şekilde pastırmayı kesiyoruz ve hepsini  tencereye  ekliyoruz biraz   kavurduktan sonra     6  7  bardak  su ekliyoruz   15dk kaynatıyoruz  kısık  ateşte  ve  10 dakika  dinlendiriyoruz   yemeğimizi  ve  bize  afiyet olsun demek düşüyor

İsim ve mail adresinizi yazın. E-Posta adresiniz gizli kalacaktır.