Merhaba Arkadaşlar Bu gün ki konumuz ise Sivas İlimizin Güzel Yöresel Yemeğimiz Madımak yemeğini sizler Paylaşmak istiyorum Ve Türkiye ‘mizin ve Osmanlı Mutfağımızdan Yöresel Yemeklerimizi sizler Paylaşmak istedim
- Kişi Sayısı:
6 kişilik
- Hazırlama Süresi:
20 dakika
- Pişirme Süresi:
30 dakika
Malzemeler
Madımak Yemeğinde Malzemeleri
US English.
Yemek kaşığı 5-6 sıvı yağ
1 kg madımak
Kuru soğan 4 adet
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
diş sarımsak 3 adet
1 çay kaşığı pul biber ve Yarım çay kaşığı karabiber
50 yada 60 yakın olurda gram pastırma
7su bardağı
Yapılışı
ilk önce tencereye sıvı Yağımızı katıyoruz doğradığımız soğanları ekliyoruz hazırladığımız madımakları ince şekilde kesiyoruz tencereye ekliyoruz
1 yemek kaşığı domates salçasını ekliyoruz bir tatlı kaşığı tuz ve
pul biber ve Yarım çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve ince şekilde pastırmayı kesiyoruz ve hepsini tencereye ekliyoruz biraz kavurduktan sonra 6 7 bardak su ekliyoruz 15dk kaynatıyoruz kısık ateşte ve 10 dakika dinlendiriyoruz yemeğimizi ve bize afiyet olsun demek düşüyor
Facebook Yorumları
Blog Yorumları