Ramazan Pidesi Nasıl yapılır
Tarif Puanı
Loading...
- Kişi Sayısı:
5 kiÅŸilik
- Hazırlama Süresi:
30 dakika
- Pişirme Süresi:
25 dakika
Malzemeler
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
-
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çörek otu ve susam
Yapılışı
Hazırlanışı
1. Hamuru Hazırlayın:
- Derin bir kaba unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
- Ilık su, süt, maya ve şekeri karıştırarak ortadaki havuza ekleyin.
- Kenarlardan unu alarak karıştırmaya başlayın ve tuzu ekleyin.
- Hamuru yoğurun; yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde edin.
- Hamuru streç filmle kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
2. Hamuru Åžekillendirin:
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alın.
- Hafifçe yoğurarak havasını alın ve iki eşit parçaya ayırın.
- Hamuru yuvarlayarak pide şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
3. Ãœzerine Åžekil Verin:
- Parmak uçlarınızı zeytinyağına batırarak hamurun üzerine klasik pide şekli (kare veya baklava desenleri) çizin.
- Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını çırpıp hamurun üzerine sürün.
- Son olarak çörek otu ve susam serpin.
4. PiÅŸirin:
- Fırını 200 dereceye ısıtın.
- Tepsiyi fırına koyun ve pidenin üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan pideleri bir beze sararak dinlendirin.
Facebook Yorumları
Blog Yorumları