MeÅŸhur Erzurum Tatar BöreÄŸi Tarifi  isimi nerden alıyor biraz o Konu Hakkında  Bilgi vermek istiyorum  Tatar BöreÄŸi  aslında Osmanlı mutfağında isimi’ni ve  Türk mutfağında yer alır. Türkiye’de ise Yörel Yemekler Tarifi Olarak Türkiye ‘de Erzurum ve Gaziantep ve EskiÅŸehir Türk Mutfağında Yer almıştır.
- Kişi Sayısı:
8 kişilik - Hazırlama Süresi:
30 dakika - Pişirme Süresi:
20 dakika
Malzemeler
Hamuru için
-
1 yumurta
-
2 su bardak ılık su
-
5 su bardak un
-
Tuz
Kıymalı harcı için ;
-
500 gram dana kıyma
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
 ince kıyılmış maydanoz
-
Karabiber ve Tuz
Yoğurtlu sosu için ve Üzerinin sosu için Hazırlık
-
1,5Â kase yoÄŸurt
-
4 diş rendelenmiş sarımsak
-
3 yemek kaşığı tereyağ
-
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı
-
Hamuru için geniş bir kabın içinde 1 yumurta, 5 un bardak ve 2 bardak su ve tuzu karıştırıyoruz.
-
Rulo yaparak dört parçaya bölüp o şekilde ve ince şekilde oklava yardımı ile açıyoruz
-
Kıymalı harcı için kıymayı zeytin yağla kavuruyoruz. ince kıyılmış maydanoz  karabiber tuz ekliyoruz
-
Yoğurtlu sosu için yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede karıştırıyoruz güzel şekilde Karıştırıyoruz
-
 bir tencerenin içinde su kaynatıp  bir miktar tuz atıyoruz.
-
hamurları içine atarak çok fazla eritmeden makarna yapar gibi süzgeçten süzdürüyoruz
-
Güzel Geniş Servis tabağına alarak üzerine kavurduğumuz kıymalı ayarladığımız yerleştiriyoruz. Onun üzerine de Pul biberi tereyağıyla kızartarak gezdiriyoruz
Facebook Yorumları
Blog Yorumları